Dünyadaki en derin sularda yaşayan balık türü, Batı Pasifik’te araştırma yapan bilim insanlarınca keşfedildi. Pseudoliparis ailesinden olduğu açıklanan balık, 8 bin 334 metre gibi çok derin bir noktada görüntülendi. Yapılan bu keşfin bilim dünyasına farklı yansımaları olacağı tahmin ediliyor.
Batı Pasifik’te araştırmalar yapan bilim insanları, 8 bin 330 metreden daha derinde yaşayabilen bir balık türünü keşfetti. Bu keşif ile okyanusların en derin noktalarında da balıkların olabileceği ortaya konuldu. Yapılan bu keşif, okyanus derinliklerindeki yaşama dair araştırmaların hızlanmasına neden olabilir.
Mini Denizaltı ile 8 bin 334 Metrede Keşif
Bilim insanları bir süredir DSSV Pressure Drop araştırma gemisinde çalışmalar yapıyordu. Bu çalışmalar sırasında uzaktan kontrol edilebilen ve üzerinde bir kamera bulunan mini denizaltı kullanıldı. Denizaltıdan gelen görüntüler, yeni bir keşfin gerçekleşmesini sağladı.
Batı Pasifik’in Japonya yakınlarında Izu Ogasawara Çukuru içerisinde, 8 bin 334 metre derinlikte bir balık görüntülendi. Görüntülenen balığın Pseudoliparis familyasından olduğu açıklandı. Yapılan keşif ile en derinde yaşayan canlı türü yeniden değişmiş oldu.
Bilindiği gibi daha önce yapılan çalışmalarda, Mariana Çukuru içerisinde, 8 bin 178 metre derinlikte salyangoz balığı görüntülenmişti. Uzun süre en derinde yaşayan canlının salyangoz balığı olduğu düşünülmüştü.
Yapılan araştırmalarda, 8 bin 22 metrede Pseudoliparis belyaevi türü bir balık yakalandı. Bu olay, bir insanın en derinde yakaladığı balık olarak kayıtlara geçti.